Dr. Milan Brglez je zamolčal zgodovino!

Dr. Milan Brglez je zamolčal zgodovino!
DEMOKRACIJA, št. 19, 12. maj 2016
ONA, 21. junij 2016

Na proslavi ob dnevu upora proti okupatorju je najvišji predstavnik oblasti v RS predsednik DZ RS dr. Milan Brglez zamolčal zgodovinska dejstva. V govoru ni niti enkrat ni uporabil besede revolucija in državljanska vojna! Zamolčal je revolucijo, ki je sprožila državljansko vojno. Revolucija je potekala med okupacijo in po končani vojni ter povzročila ogromne žrtve naroda. V objavah Inštituta za novejšo zgodovino o prvem popisu žrtev v vojnem in povojnem nasilju v Sloveniji piše, da je med vojno vihro in revolucijo umrlo 97.500 Slovencev, v uporu zoper okupatorje pa 7.800 okupatorjev! Številke žrtev govore zgodovinsko resnico o ogromnih žrtvah državljanske vojne.
Prvi predsednik demokratično izvoljenega parlamenta, dr. France Bučar, je tedaj dejal: »S konstituiranjem te skupščine lahko menimo, da se je končala državljanska vojna, ki nas je lomila in hromila skoraj pol stoletja.«
To je večkrat ponovil slovenski javnosti vse do smrti. V državljanski vojni so namreč le začetniki in zagovorniki revolucije in s tem državljanske vojne in na drugi strani napadeni nasprotniki revolucije. V državljanski vojni nastopajo samo revolucionarji in proti revolucionarji. Zločini pa so lahko bili storjeni na eni in drugi strani! V vsaki državljanski vojni ni izdajalcev naroda!
Predsednik dr. Brglez je dejal, da so partizani z zmago nad okupatorjem skupaj z zavezniki Evropi priborili svobodo in demokracijo, kar ni res, saj je v Sloveniji oz. Jugoslaviji po zmagi komunistično vodene NOB nastopila najtrša stalinistična diktatura in represija, podobno kot še v številnih vzhodnih državah, ki so potem trpele pod Stalinovo diktaturo in torturo.
Dr. Milan Brglez javnosti tudi pove, da naj bi bila zmaga nad okupatorjem in seveda potem tudi uveden enopartijski nedemokratičen režim SFRJ temelj osamosvojitve in demokratičnosti Slovenije. Niti enkrat pa ne pove, da so se Slovenci šele na prvih demokratičnih volitvah odpovedali enopartijskemu totalitarnemu režimu in sprejeli demokracijo.
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Dr. Milan Brglez je zamolčal zgodovino!”

  1. nevenka komentira:

    Dr. Brglez je imel govor, ki se je nanašal na praznik, ni imel zgodovinskega govora, ki bi analiziral vse okoliščine. Praznovali smo BOJ PROTI OKUPATRJU, in z ozirom na to, da ni bilo veliko desničarjev na proslavi, lahko sklepamo, da ta boj za njih ni praznik, ker je njihova zgodovina drugačna. Morda bomo nekoč imeli tudi praznik SOCIALNE REVOLUCUJE, če bo šlo tako naprej, utegne biti spet potrebna. Če poslušamo nekatere nepomembne, a množične, desničarje po raznih portalih, stokajo ravno tako o izgubljenih pravicah, ki so izvirale iz socializma, utegnejo se srčno pridužiti vsem, ki se bodo borili proti izkoriščanju delavskega razreda. Tudi o tem ni bilo govora, ker je to pogled v bodočnost našega kapitalizma. Ljudje imajo popolnoma drugačna pričakovanja kot jih lahko naša politika nudi. Pač ni bila tema praznika. In še osebna pripomba: v socializmu sem živela veliko bolj svobodno kot danes. Če ste pripravljeni malce globje razmisliti, v globalnem kontekstu, je tudi demokracija diktatura.