Sindikati, Slovenija je kolonija Bruslja?

Vprašanje za sindikate, zlasti za Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) in za profesorja g. Branimirja Štruklja! Odgovori na vprašanja, zakaj prodajamo državna podjetja, so po besedah predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimirja Štruklja različni, najbolj problematičen pa je po njegovem ta, da smo to obljubili Bruslju. To je, kot je dejal, problematično zaradi polkolonialnega razmerja, ki ga imamo do evropske centrale.
Ali sindikalist profesor Štrukelj res ne razume osnovne gospodinjske ekonomije in hujska in natolcuje? Kdo je povzročil bančno luknjo? Najbolj banke same in njihovi nadzorni sveti. Kaj je počela akademska stroka? Kdo pa je in sedi v nadzornih svetih državnih bank? Najpogosteje univerzitetni profesorji in podobni javni strokovni delavci. To je vprašanje posebno za g. Štruklja. Od kod dobiva osnovno temeljno znanje za delo in učinkovitost gospodarstvo? Od javnega sektorja, univerz, visokega šolstva, javnih inštitutov itd. Kdo pa za zelo slabe rezultate tega »znanja« v realnem gospodarstvu odgovarja in nosi posledice? Samo gospodarstvo in brezposelni ter tisti z minimalno plačo in penzijo?
Proizvajalci in prodajalci znanja pa nič. Pošteno? Po mojih osebnih izkušnjah bi morali mnogi člani sindikatov tožiti sindikate oz. njihova vodstva, ker jim ti niso opravili prave storitve in so bili zato oškodovani. V nebo vpijoči so primeri neplačevanja prispevkov. To se skoraj nikoli ni zgodilo »belim ovratnikom«! Sindikat javnih delavcev oz. njegovi člani, v številnih javnih strokovnih inštitucijah, naj končno tudi prevzamejo svoj del odgovornosti za stanje v državi, gospodarstvu, pri brezposelnosti, naši nekonkurenčnosti in odsotnosti strategije pametne specializacije države Slovenije. Kreativni kadri v javni upravi naj počistijo svoje birokrate, če jim je za pravo stvar in obstoj kaj mar. Brez nepotizma in hinavščine, pa bo šlo, kot drugje.
Bodo protestirali tudi javni delavci, strokovnjaki iz javnega sektorja, ki sedijo v upravah, in zlasti v nadzornih svetih državnih bank in podjetij ter drugih državnih ustanov?
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.