»Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo«

Na mednarodnem simpoziju, 3. Okt..2014, v Državnem svetu, z naslovom »Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo«, je Marie-Luis Dött, poslanka v nemškem parlamentu in predsednica nemškega združenja katolikih delodajalcev, med drugim dejala, da naj (katoliški) podjetniki/podjetja ne nudijo nekoristne proizvode in storitve, kot je to na primer prodaja pornografije.
Po predavanju mag. Brščiča, SDS, z Inštituta Jožeta Pučnika, ki zatrjeval, da že trg sam rešuje tudi vso socialo, in da je govoriti po socialni pravičnosti neumnost, kar sicer počne papež Frančišek, pa je dejala, da je pretresena, da je slišala tako nečloveška stališča.
Ko pa je mag. Brščič komentiral še primer stanja nemškega eko tržnega gospodarstva oz. stanje njihove energetike, je nekdanji slovenski visoki politik dr. Janez Podobnik, sedaj direktor mednarodne ICPE dejal, da če bi slovenska kandidatka za podpredsednico komisije in komisarko za energetiko Alenka Bratušek imela tak pogled na energetsko politiko, kot ga je podal mag. Brščič, SDS, bi jo v evropskem parlamentu ne samo izžvižgali, temveč bi jo kar odnesli iz evropskega parlamenta.
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.