Sindikalna parodija ali tragedija?!

Slavko Kmetič, bivši sindikalist in poslanec, vplivni član SDS, bivši predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, še član predsedstva združenja, sedaj pa še predsednik Zveze sindikatov upokojencev Slovenije – ZSUS, je pred leti poudaril, da so sindikati močni le na ulicah, ko pripeljejo predvsem upokojence, in ne aktivno zaposlenih, v podjetjih pa za delavce ne naredijo nič.
“Sindikati so nujni, vendar ne takšni in ne tako organizirani, kot so danes v Sloveniji” je dejal in dodal: »Komunizem je uničil delavsko solidarnost.« In to na temo: Sindikalizem v 21. stoletju – kako naprej?, na taboru SDS, objavljeno na straneh RTV SLO, 29. Julija 2011. “Enih sindikatov, ki jim gre dobro, ne briga nič, ker delavske solidarnosti ni in je nikoli ni bilo,” je še izpostavil. Po njegovem mnenju je delavsko solidarnost uničil komunizem.
Kakšna je to sindikalna parodija, ki jo plačujejo celo člani sindikata upokojencev? In še, dandanes na spletu ne najdeš spletne strani Zveze sindikatov upokojencev Slovenije – ZSUS, da bi se lahko včlanil!?
Ali je kaj in kdaj Slavko Kmetič na svojih funkcijah kaj storil, da bi preprečil že več kot 15 letno kršenje ustavnih delojemalčevih lastninskih in človekovih pravic, to je neplačevanje prispevkov zaposlenih?
Koliko in za koliko je oškodovanih delojemalcev v zadnjih 20 letih, sedaj že upokojencev, tudi mogoče v vrstah njegove Zveze sindikatov upokojencev Slovenije – ZSUS? Čemu potrebujemo upokojenci sindikat, da nekdo služi mogoče?
Ali ne gre mogoče pri vsem tem že za sum nevestnega in malomarnega dela, ko berem tozadevni sklep Ustavnega sodišča, kdo in kateri sindikati so bili pobudniki presoje sodišča o teh kršitvah lastninskih pravic delavcev? Drugi so pa še danes tiho, to je, tiho so njihove sindikalne centrale?
Ali niso mogoče tudi Slavko Kmetič in njegovi sindikalni kolegi, voditelji sindikatov, npr. v KNSS i.p., moralno in materialno odškodninsko odgovorni svojim prizadetim in oškodovanim članom sindikata? To je odgovorni, da poravnajo storjene krivice članom, in da z vsemi legalnimi sredstvi preprečijo nadaljnje neplačevanje prispevkov, to je goljufanje delojemalcev?
Odgovorni voditelji sindikatov v zreli in pošteni družbi in demokraciji že dolgo to počno, tudi zato, ker jih članstvo plačuje zato? Odgovorni pa niso samo sindikati, da se razume, saj gre za sodržavljane!
Franc Mihič, univ.dipl.inž.

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.