Nepotizem je naš interes ali problem?

Slovar slovenskega jezika pravi, nepotizem je dajanje dobrih služb, družbenih položajev sorodnikom . Nepotizem, “zrihtanje” javnih(!) dobrih služb in poslov sinovom, prijateljem je v razvitih demokracijah nezaslišana in sramotna korupcija, saj gre za “ugodnosti na račun drugih”. Pri nas pa je očitno to povsem sprejemljivo. Žalostno je, da politika temu daje legitimnost saj je brez sramu in odgovornosti prisotno v najpopularnejši slovenski stranki, Lukšičevi SD, Jankovićevi PS, Janševi SDS in še marsikje v politiki, in še kje, kar je »dnevno na TV sporedu«, torej je to velik nacionalni interes?
Nepotizem na primeru poslanca in župana Zanoškarja, PS, in njegovih sinov, pa sedaj celo javno zagovarja “ugleden”član SDS, mag. Andrej Vizjak, bivši minister za gospodarstvo, delo, družino in socialo, kar je skregano z elementarno moralo! Pa smo zopet pokopali javno moralo, pravno in socialno državo! Žalostno in nezaslišano. Neodgovorno do sodržavljanov!
Nepotizem je jasen, ko gre za druge, za naše pa ne! Na TV oziroma pred TV pa smo vsi za, da je to problem! Dvojna merila so torej nacionalni problem ali še vedno naš vsakdanji interes?
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.