Čestitka za Meškovo nagrado, novinar g. Igor Kršinar!

Ampak, kljub vsemu se temu čudim. Še novembra 2007 je novinar, vaš kolega in odgovorni urednik REPORTERJA, mag. Silvester Šurla, predstavnike parlamentarnih strank vprašal, ali bodo predlagale spremembo zakonodaje, da se prepreči bogatenje menedžerjev?
Jože Tanko, vodja tedaj največje poslanske skupine SDS, edini pove, da je prepričan, da menedžerski odkupi potekajo skladno z evropsko in slovensko zakonodajo ter ob ustreznem nadzoru pristojnih organov in ustanov….
Z bančnimi tajkunskimi krediti je bilo torej tudi za SDS, podobno za NSi, tedaj še vse O.K.?
No, gospod Tanko tudi je še vedno mnenja, da je bilo prikrito neplačevanje prispevkov delavcev povsem dobro,- »mnogim smo pomagali, seveda s prikrito ukradenim denarjem delavcev«-, čeprav gre očitno za najbolj sprevrženo ravnanje direktorjev in vse politike, je ugotovilo tudi Ustavno sodišče!
Ko nam osebno od plače prikrito ukradejo prisluženi denar za pokojnino, šele takrat to vidimo, da je to kraja, vsi brez razlike? Preje pa nas, ko gre za druge, to ne briga? Čemu potem politika, poslanci stroka, država? Ljudstvo naj se znajde kakor ve in zna, saj naj se vsak le zase briga?!
Pa je zopet vse še naprej tiho, ni empatije, ni etičnega dometa za odgovornost za elementarno pravičnost in za razvoj države prava, demokracije za soljudi.
Kdaj bo in kdo bo za to odgovarjal? Kdaj boste tudi o tem pisali, to pa je za novinarsko nagrado!
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.