Kdo je novi papež Frančišek, Sveti oče?

“Novi papež Frančišek je vse bolj znan po tem, da hitreje govori kot misli”, prostodušno uči in pravi v svojem uvodniku odgovorni urednik REPORTER – ja mag. Silvester Šurla, »skrbnik vrednot slovenske aktualne desnice«. Vse v zagovor odstavljenega vodstva slovenske cerkve odgovorne za hudo finančno polomijo, ker se je reševala celo s prodajo oz. razpečavanjem pornografije na perspektivni cerkveni T-2, ki jim je tudi odšla.
»In kdo ve kakšna je bila vloga patra Bogdana Knavsa. Ta je s številnimi izjavami pihal v jadra levim medijem, ki so tako poskrbeli za poglabljanje razkola med verniki i duhovniki ter s tem za naraščajočo negativno podobe Cerkve na Slovenskem. Itd.«
Tako je v skrbi za poštenje zapisala in opozorila slovensko desno javnost še reporterjeva publicistka Biserka Karneža Cerar. Pater Bogdan Knavs je torej zrel za na grmado?!
Novi Papež Frančišek pa se je zmotil?!
V slovenski RKC pa je skoraj vse O.K.! ?Vsega so krivi le strici iz kroga Kučanovega Foruma 21 je novinarki in REPORTER-ju povsem jasno?! Globoko in usodno sporočilo in vprašanje! Ali res?
Kdo je poglavar vesoljne RKC? To se ve, ali pa tudi ne, očitno v Sloveniji še povsem ne?
Pater Branko Cestnik te dni pravi: »Pohlep je greh. Če cerkev reče, da je Bog denar, se samoukine, potem je konec!«
Kdo torej skrbi za Cerkev? Menim, da papež Frančišek in še marsikdo!
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Kdo je novi papež Frančišek, Sveti oče?”

  1. stricmarc komentira:

    Kako samozavarovan in poln napuha je pogled naših vodilnih klerikov. in njihovih prisklednikov. Dvajset let kadrovske konsolidacije v RKC je zagotavljalo enoglasnost in bo povzročilo težave vatikanu pri sestavljanju nove ekipe. Najbrž bodo morali poseči pri iskanju kadrov na nižje nivoje.
    Je pa poteza papeža dobra priložnost za moralno okrepitev cerkve.