Težko bo!

Predsednik Evropske investicijske banke je nedavno v TV Odmevih povedal, da Slovenija še ni izkoristila možnosti več sto milijonov evrov vrednih njihovih ugodnih kreditov, namenjenih Sloveniji za razvoj, ker nima pripravljenih projektov oz. vlog za te kredite.
Zato bo Evropska investicijska banka poslala skupino ekspertov, da bodo v Sloveniji pomagali poiskati razvojne potenciale in pripraviti razvojno atraktivne in seveda perspektivne projekte, ki bodo osnova vlogam Slovenije pri tej banki, da bo lahko dobila ugodne kredite, ki so torej še vedno neizkoriščeni!
Lepo in prav!
Torej Slovenija nima očitno zadosti strokovnjakov, ki bi bili usposobljeni poiskati slovenske razvojne potenciale in jih pripraviti kot projekte oz. vloge za pridobitev ugodnih evropskih kreditov?
Kdo bo potem poskrbel in znal zagnati slovensko gospodarstvo?
Samo politika gotovo ne, zlasti če se bo opirala samo na domačo očitno mednarodno neusposobljeno stroko!
Prihajajo sušna leta, saj dosedanja slovenska politika, predvsem stroka ni v stanju odkriti in uveljaviti slovenskih razvojnih, gospodarskih potencialov! Tu je največja luknja znanja.
Država blagostanja in sociale se odmika, saj gospodarstvo vztrajno razvojno hira!
Za perspektivno in konkurenčno gospodarstvo z dovolj dodane vrednosti na zaposlenega pa v Sloveniji očitno ni zadostne volje in tudi ne znanja!
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.