“Nacionalni problem in interes” številka ena!

Prenizka dodana vrednost na zaposlenega je največji problem Slovenije!
»Imamo nadpovprečno število strokovnjakov, ki imajo zveneče akademske nazive, pred in za priimki, a naš bruto družbeni produkt je le polovico avstrijskega?!«, pravi celo minister za gospodarstvo.
Očitno je, je še dodal, da je v Sloveniji prisotna “dolina smrti« za znanje, ki se ne uporabi, ne prispeva k dodani vrednosti produktov in storitev!?
In dokler bo dodana vrednost na zaposlenega tako nizka, bo naš standard, osebni in družbeni, pod vprašajem! Posledice pa so s politične krize in »vstaje«, tudi »razcepljenost naroda« prav pride.
Kdaj bodo poklicani in odgovorni politiki in tudi »proizvajalci« znanja poskrbeli, da se znanje ne izgubi v »dolini smrti« in le pristane na slovenskem trg uporabnega znanja, saj to je edina naša perspektiva? Vložek v znanje državljanov je za vsako državo usoden in drag, a dragocen. Neuporabljeno ali neuporabljivo znanje je najdražja in zelo črna perspektiva! V zanju je moč in perspektiva, smo se v šoli učili! Velja povsod in vedno! Potrebno je torej pravo znanje, se ve, naj se ga išče, doma in drugje!
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.