Vprašanje poslancem DZ RS!

Kdaj bo sprožen pregon kriminalnih podjetnikov Slovenije, ki po Nemčiji “prodajajo” delavce za delo, predvsem iz Bosne, a ti ostanejo na koncu brez plačila, ogoljufani na cesti?
Nemški organi pregona prosijo slovenske organe pregona, da te podjetnike obravnavajo kot kriminalce, smo v živo gledali v TV Tedniku! Slovenija pa nič! Zakaj, a ni to sramota?
Kdaj bodo sproženi pregoni, represivnih organov, inšpekcij, tožilstva, policije, zoper podjetnike, delodajalce, ki ne plačujejo socialne in zdravstvene prispevke in tako goljufajo in ogrožajo varnost in zdravje ter dostojanstvo delojemalcev, kar skoraj vsak teden gledamo na konkretnih primerih na TV?
Sramota za Slovenijo, Slovence, državo in njene organe pregona! Do kdaj še?
Ali ni dolžnost DZ RS oz. poslancev, da spremljajo in nadzorujejo tudi izvajanje in rabo sprejetih zakonov in nadzor rezultatov zakonov, ki jih opravlja izvršna oblast, vlada, in v tem primeru pristojna ministrstva in njihovi resorji?
Ali slovenski poslanci res nimate toliko empatije in odgovornosti do prizadetih in volivcev za delovanje države prava, organov pregona, da bi v zvezi s to problematiko oblikovali in postavili vladi poslanska vprašanja?
Doklej se bo še kršila zakonodaja in bodo ogroženi pošteni državljani, delojemalci, kriminalni podjetniki pa bodo lahko nekaznovani in bodo lahko ponavljali kriminalna dejanj?
Ali je to slovenski svetilnik Evropi? Je to pravično? Kakšno je o tem vaše stališče?
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.