Virant ni glavna »afera« za premiera!

Ne Virant, on ni glavna afera za premiera in preostalo vlado in politiko, temveč so za njih sramota nikoli sankcionirani primeri neizplačila plač in socialnih prispevkov, kot to zopet gledamo te dni na TV.
To se je dogajalo in se še dogaja več kot 15 let, in to na predlog levice, vlade mag. A. Ropa, odobravala in dopuščala pa je to goljufanje tudi vlada Janeza Janše in še danes to počne. Pahorjeva vlada, minister prof. dr. Franci Križanič, je še v okt. 2011, tip pred odhodom vlade še zadnjič poskušal zopet uvesti neplačevanje prispevkov, pa ga je ustavilo Ustavno sodišče in zakon “spremenilo”, izničilo.
To je največja sramota za slovensko levo in desno pravo in politiko, zlasti za levico, tudi za predsednika republike Boruta Pahorja!
Kdor te goljufije delavcev ne razume in jo dopušča, nima »dometa« za razvoj države prava!
To dokazuje že 20 let samostojne Slovenije, ko se goljufa predvsem najšibkejše, delavce in navadne državljane! Pa poklicane in odgovorne ni prav nič sram!?
Predsednik ustavnega sodišča prof. dr. Ernest Petrič je nedavno na TV dejal, direktor, ki ne daje plače in ne plačuje prispevke je goljuf!
Kdaj bo katera vlada, menda sedaj tudi vlada Janeza Janše, končno sanirala in sankcionirala takšne nezaslišane goljufije? Saj ima vlada ministra za delo in delovne inšpekcije, ministra za notranje zadeve, kriminaliste in tudi tožilce?
Kaj vsi ti počnejo, koga čakajo, nič ne vidijo, medtem ko so ti delavci vsak dan bolj ogoljufani, ogrožena jim je osnovna eksistenca?
Ali premier Janez Janša, vlada, ministra mag. Vizjak, dr. Gorenak in drugi politiki, res nimajo čisto nič empatije in odgovornosti do ogoljufanih delavcev, jih ni nič sram, tudi njihovih privržencev ne?
Kdo jim bo še zaupal? Ne znajo, ali nočejo, oboje je vsega obsojanja vredno, neodgovorno! Enako kot ta čas lani! Nič ne moremo? Ni spremembe! Zakaj sploh imamo oblast?
Preprosti ljudje več ne vedo, čemu in kdo je njihova oblast?
Franc Mihič

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.