V revolucijo gremo za radarje!

»Jebeš te podrobnosti, Franc, vse to ni nič. V revolucijo gremo za radarje!«, javno napiše znani novinar g. Ciril Brajer, ko v polemiki o »mariborski radarski zgodbi« navedem zapis iz aktualnega članka v DELU, ki se glasi: »Danes v Mariboru, na primer, ni več nekdanjega Tama, katerega stečaj še zdaj ni končan, ni več podjetja MTT, nekdanje Hidromontaže, Elektrokovine, Svile in drugih. Mesto, ki je letos evropska prestolnica kulture in ki je moralo februarja odpovedati organizacijo univerzijade 2013, je v zadnjih letih izgubilo vsa večja gradbena podjetja – spomnimo na CPM, Konstruktorja VGR, Stavbarja in druga.
V zadnjem obdobju se je slabo govorilo tudi o nekaterih drugih mariborskih podjetjih, na primer o holdingih Zvon ena in Zvon dve, ki sta končala v stečaju, pa o T-2, ki naj bi bil precej kriv za težave mariborske nadškofije, ki ima blokirane vse račune. Z obema Zvonoma pa je za svoje kredite zastavila deleže v številnih slovenskih podjetjih in jih s tem spravila v negotovost, zastavila pa je tudi drugo premoženje nadškofije, na primer dvorec Betnava. Vse to pa tudi povečevanje izgube v drugi največji banki NKBM je pravzaprav neupravičeno zasenčilo uspešno poslovanje številnih drugih mariborskih podjetij.
Kljub težavam so na gospodarstvo lahko ponosni
Lani so z večjim ali manjšim dobičkom poslovali Poštna banka, Zavarovalnica Maribor, Dem, Pošta Slovenije, Henkel Slovenija, SwatyComet, Cimos Tam Ai, Gorenje Surovina, Terme Maribor, Palfinger, Primat Štajerski Avto dom, Meltal, Farmadent in drugi. Pozabiti pa ne gre niti na turizem in možnosti, ki jih ponuja Mariborsko Pohorje.«
To so torej podrobnosti, važno je le, v revolucijo gremo za radarje?!
»Vsekakor pa so ob vseh težavah in zapletih, s katerimi se spopadajo v zadnjih letih, Mariborčani lahko ponosni na svoje gospodarstvo vsaj tako, kot so na nogomet, Zahovića, Štuklja ter nekatere druge slavne in ugledne someščane«, zaključi citiran članek novinarka ga. V. Bertoncelj Popit. Ali so »cesta, kamenje in požiganje radarjev, ter ukinjanje varnostnih omejitev« res prave rešitve? Bodo na vrsti kmalu še semaforji? Nihče pa še ni bil na cesti zaradi paradnega TAM-a, ki je še vedno v stečaju! Revolt zaradi stanja v družbi je seveda razumljiv. Kaj pa je počela politika ves čas, saj ima vso orodje za saniranje družbe in dolžnost odprave vse sistemske korupcije v državi. Ali je cestni vandalizem, pred županstvom res primeren in koristen, sploh potreben? Protest ja, spodoben in še marsikje!
»Rdeča opozicija« je prižgala rumeno luč na semaforju, kaos je na pohodu?
Mnogi pa navdušeno sledijo pozivu »V revolucijo gremo za radarje«? Obetavno? Nikakor!

  • Share/Bookmark

En odgovor to “V revolucijo gremo za radarje!”

  1. stricmarc komentira:

    Radarji so skupni sovražnik.