Slovenija moja dežela?!

»Slovenija – dežela raziskav, razvoja, morda prihodnosti?«, berem. Pri sedanji prevladujoči morali v Sloveniji, morali po Titu »Snadži se druže«, seveda na račun drugega, bo »Slovenija dežela inovacij« žal še dolgo utopija.
Blagostanje in družbeni privilegiji leve elite so že dolga desetletja visoki, »zgodovinsko« upravičeni, bogato nagrajeni. Vse zaradi »zaslug za narod v NOB, pravilneje za revolucijo«, katere posledice za mentaliteto in razvoj Slovenije pa so očitne in enormne.
Ljudstvo pa »zasluge za narod« še vedno redno plača.
Kdo pa se bi potem še trudil za inovacije, ki bi celo lahko ogrozile »leve privilegije«?!
Starosta ekonomistov, Jože Mencinger, poleg Milana Kučana najpomembnejši podpornik Zorana Jankoviča, in njegova etika in ekonomska filozofija »certifikati so samo papir« in »vse za naše prave menedžerje«, če je treba tudi nove kredite države, je že dala rezultate. Tajkune in dolgove, le inovacij in delovnih mest ne!?
Slovenija je postala tudi končno zelo mednarodno prepoznavna. Slovenija, njen minister Karel Erjavec, se je edina v EU zoperstavila sankcijam civilizirane Evrope zoper beloruskega diktatorja Lukašenka.
Slovenija se je tako zavzela tudi za Janeza Škrabca, osebnega prijatelja diktatorja Lukašenka. Zavzela se je za »našega filantropa«, velikega mecena, »pomembnega podjetnika za državo«.
Ugledni Škrabec gotovo veliko prispeva državi in državljanom, ki jim daje zaposlitev, kruha?
Slovenija se je torej zavzela za »njegove beloruske posle«, preko SID mu je dala celo državno poroštvo. Evropa se sicer zgraža, berem.
Mi pa smo ponosni, končno pokončno branimo naše interese!? Ali res, čemu in čigave?
Kaj nam mar človekove pravice gladovno stavkajočih političnih zapornikov, naj počakajo!?
Slovensko ljudstvo nima niti pravice do »poračuna« ob volitvah, saj celo izid volitev določajo strankarski prvaki, kot nekoč v enoumju?! Naj še čaka na ustavne pravice?!
Kje je Evropska komisija za demokracijo skozi pravo, bolj znana kot Beneška komisija, da bi pomagala slovenskim in beloruskim državljanom? Vedno naša »prava« levica, sicer brez zaupnice, ji je ponudila celo svoje elitne kadre?!
Tudi to je dežela inovacij, »Slovenija dežela moja«!?
Franc Mihič, univ.dipl.inž.

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.