Svoboda molka?

Osupel berem:« Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Simon Vrhunec je s pisno grožnjo z izgubo službe prepovedal v javnosti govoriti zdravniku, doktorju znanosti in profesorju Matiji Tomšiču, do nedavnega predstojniku kliničnega oddelka za revmatologijo UKC«.
Zdravnik, znanstvenik in profesor se boji, saj pravi: »V veliki stiski sem, ker ne vem, kaj lahko povem. Bojim se za službo, ki jo imam rad.«
Boji se govoriti, boji se povedati svoje mnenje, boji se za službo, boji se za eksistenco.
Prepoved svobode govora je konec razvoja! Svoboda govora je temelj razvoja in uresničevanja človekovih pravic, za vsakega državljana-človeka!
Prepoved svobode govora doktorju znanosti na elitni državni ustanovi je znak za alarm, saj so ogroženi temelji demokracije, človekovih pravic, razvoja družbe.
Odgovorno bi bilo, da se v takšnem primeru javno oglasijo Varuh RS, novinarska združenja in humanistična znanost, pa še kdo!?
Molk pomeni, da smo v gnili družbi, ko vsak skrbi samo zase, skupno dobro,-človekove pravice drugih-, pa je »deveta briga«? Mar smo že tako brezvestni in brez obrazni?
Svoboda molka je »svoboda do propada«?!
Franc Mihič, univ.dipl.inž.

  • Share/Bookmark

Komentiranje je onemogočeno.